TA magazine is HET blad voor gefundeerde toepassingen van Transactionele Analyse.

Transactionele Analyse is een krachtige theorie over menselijke ontwikkeling, communicatie en verandering.
Het geeft praktische inzichten en methoden die onmiddellijk toepasbaar zijn bij persoonlijke en professionele groei op individueel, groeps- en organisatieniveau.

In TA magazine kan je lezen over theorie, praktijk en onderzoek in psychotherapie, coaching, counseling, consultancy en educatie.
TA magazine zal je inspireren tot het vergroten van je vermogen om te communiceren en om te leren.

Vanaf Januari 2017 is TAmagazine voor VITA en NVTA leden gratis te downloaden via www.professioneelbegeleiden.nl, onder het tabje psychologie. Ook het historisch archief van alle Strooks vanaf 1979 is in de loop van 2018 daar voor leden gratis te downloaden.

Wil je schrijven? Klik hier om er meer over te weten en stuur ons jullie bijdragen!

De Redactie

Beatrijs Dijkman

Hoofdredacteur

Als trainer, coach en supervisor houd ik me bezig met professionele ontwikkeling. Meestal werk ik binnen het onderwijs en het sociale domein. Naast groei en ontwikkeling vind ik creativiteit een inspiratiebron en belangrijke essentie. Ik houd erg van schrijven, lezen en me verdiepen in theorie of nieuwe ideeën. In mijn masterstudie TA en tijdens mijn CTA heb ik dat volop gedaan. Nu, als hoofdredacteur werk ik samen met het redactieteam, de uitgever en alle andere betrokkenen bij TA magazine.

Susan Prinsen

Susan Prinsen

Ik ben een zorgondernemer en gezinshuisouder van mijn gezinshuis. De TA is verweven in het leefklimaat waarbij ik samen met de kinderen en jongeren toewerk naar het verwerven en versterken van de eigen autonomie. De TA is daarin voor mij een krachtige hulpbron. In 2021 heb ik de drie-jarige TA opleiding afgerond en mijn BTA behaald. In 2022 start ik mijn CTA-C traject. 

Antoinette van Reekum

Ik ben coach, trainer en teamcoach. Met veel passie stimuleer ik eigen effectiviteit, autonomie en persoonlijk leiderschap van teams & individuen.

Ik help teams in het doorbreken van ineffectieve patronen tot effectief gedrag. Hierdoor kunnen teamleden weer effectieve communicatie ervaren, elkaar aanspreken en prettig samenwerken met elkaar.

Ik heb een coachpraktijk vlakbij Utrecht CS waar ik mensen individueel begeleid. Ik ondersteun daar mensen bijv. bij burnout, re-integatie, ombuigen van energieverlies, ineffectieve patronen, trouw te zijn aan zichzelf. Ik help daarnaast bij zingeving, eigen-waarden en loopbaanondersteuning. Ik heb mij gespecialiseerd in Volwassen Kopp-kinderen (Kinderen van Ouders met Psychische Problemen) de (traumatische) patronen te helen.

Het blijvende effect is autonomie, rust, leven vanuit volle potentie & energie en helderheid in denken.

Mijn passie voor TA komt in elke (team)sessie naar voren omdat het mensen zoveel inzicht en erkenning geeft.

Ik ben zeer trots en blij om te mogen bijdragen aan het professionaliseren en uitbreiden van dit TA-gedachtegoed, omdat het zo heerlijk praktisch, helpend en helend is.

De TA biedt handvatten om je eigen autonomie vorm te geven en bij te dragen aan de effectieve communicatie in samenwerking.

Ik draag met veel enthousiasme bij aan deze redactie!

Jacobien Geuze

Ik ben coach, trainer en adviseur. Ik werk met individu en organisatie, met thema’s als persoonlijk leiderschap, effectief samenwerken en verandervermogen. Ik geniet ervan als ik mensen kan begeleiden in de verbinding met zichzelf en met elkaar, hen stappen zie maken die echt betekenisvol zijn. ‘Betekenis’ is een woord dat ook in mijn taalkundige werk al belangrijk voor me was, en ik zet die affiniteit met taal en mijn nieuwsgierigheid naar de TA-gemeenschap en -inhoud graag in voor TA-magazine.

Karen Bruyn

Karen Bruyn, (Msc) is GZ-psycholoog en sinds 2018 PTSTA-psychotherapie. Zij heeft een eigen praktijk voor individuele en systeemtherapie. Ze geeft supervisie aan (Jeugd en gezins-)hulpverleners en aan mensen die zich bekwamen in het werken met TA.
Ook coacht zij medewerkers binnen de Jeugdhulpverlening op individueel en teamniveau.
Zij is TA-trainer bij Opleidingsinstituut Corael en docent bij de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.
De rode draad in haar werk vormt het verbinden van mensen met hun innerlijke kern, het verbinden van mensen met hun context en het verbinden van mensen met hun bestemming.

Marielle Frumau

Werkzaam voorzitter, omgevingsmanager en projectleider voor spoorprojecten bij ProRail. Ik werk in veel verschillende teams. TA is een verrijking voor mijn leven en mijn werk. TA biedt perspectief, inzicht en verdieping. Sluit dat even mooi aan bij de TAmagazine! Daarvoor wil ik mij inzetten.

Bart van Rijsbergen

Ik ben een echte Haarlemmer en leef daar met Ilse en onze zoon Jules en gehandicapte dochter Evelien. Dochter Marleen woont zelfstandig.
Wij hebben een zware zorgtaak voor onze dochter.
Daarbij help ik ondernemers die in de knoei zitten. Dit geeft mij voldoening en ontspanning.
Als telg uit een famliebedrijf heb ik mij gespecialiseerd in het coaching van ondernemers en de bijzondere dynamieken die horen bij het werken met familie. NLP, systemisch werk en vooral TA gebruik ik om duurzame verandering te bewerkstelligen.
‘Alles van TA’ is bruikbaar, miskenning, werkstijlen en de herbeslissen gebruik ik in regelmatig. Ik vind het leuk om schrijvers te begeleiden een zo krachtig mogelijk artikel voor het TA magazine te maken.
Bovendien leer ik zo interessante mensen kennen, in en buiten de redactie.

Seema Ouweneel

Mijn hele leven heb ik al een passie voor mensen, verhalen en schrijven. Eerst als filmmaker en scenario schrijver. Nu als TA coach. Als redactielid voor het TA magazine kan ik mijn passies combineren.

Wendy Huisman

Ik ben specialist in de geneesmiddelveiligheid. Ik werk als consultant op dit vakgebied voor verschillende farmaceutische bedrijven in Europa en Amerika. Ik bemoei me ook graag met de veranderingen in de sterk gereguleerde wet- en regelgeving. Daarbij ben ik TA professional. Sinds, enkele jaren geleden, de TA op mijn pad kwam begrijp ik mijzelf en mijn omgeving beter. Ik ben een autonomer en completer mens geworden. Ik heb een TA-honger die ik stil door het opdoen en gebruiken van kennis en het leggen van verbindingen. Coach redacteur zijn voor het TA magazine geeft mij nog meer mogelijkheden om nieuwsgierig te zijn, te leren en te verbinden!

Tin Vanderhoeven

Na een carrière als communicatieverantwoordelijke in diverse organisaties, ben ik sedert 2007 voltijds actief als zelfstandig opleider, (team-)coach en organisatiebegeleider. Ik geloof in het tot stand brengen van een authentieke verbinding tussen individu, team en organisatie. Mijn passie is “levenslang leren” en ik hou van het leggen van internationale contacten. Ik sta momenteel onder CTA-O contract en zie mezelf binnen de redactieraad als een enthousiaste, nieuwsgierige en creatieve connector-inspirator.

Uitgevers